Beeldbellen bij Fytac

Onze vestigingen zijn dagelijks telefonisch bereikbaar. Voor individuele behandelingen en beweeglessen werken we in eerste instantie met therapie op afstand via beeldbellen. Therapie in de praktijk of aan huis doen wij bij noodzakelijk zorgvragen.

Voor wie

Beeldbellen is een goed en verantwoord alternatief in de volgende situaties:

 

  • Voor patiënten/cliënten die al bezig zijn met een behandeltraject; er is al een behandelplan en de fysiotherapeut volgt via beeldbellen de vorderingen van het oefenprogramma en geeft waar nodig bijsturing of nieuwe oefeningen.
  • Voor patiënten/cliënten die voor het eerst komen met een klacht of blessure. De intake wordt in eerste instantie via beeldbellen gedaan. In 90% van de gevallen is de oorzaak van de klacht na de intake al bekend bij de fysiotherapeut. Op basis hiervan bepaalt de fysiotherapeut of de behandeling op afstand kan worden gestart. Zo ja, dan stelt hij of zij een behandelplan op. Doordat de behandeling voornamelijk bestaat uit advies en oefeningen, is dit vrijwel net zo effectief als een behandeling in de praktijk.

 

Er zijn situaties waarbij therapie op afstand niet of minder geschikt is. Bijvoorbeeld bij mensen die zich ernstig zorgen maken over hun aandoening of klachten, bij patiënten waar een aanvullend lichamelijk onderzoek noodzakelijk is en bij mensen die niet zelfstandig oefeningen kunnen uitvoeren.
Bij een laag risico profiel ivm cobid-19 zullen we in overleg de behandeling continueren in de praktijk.

beeldbellen fytac

Hoe werkt het?

Veiligheid en privacy is natuurlijk een belangrijk aandachtspunt bij beeldbellen. Daarom werken we bij Fytac met de veilige en AVG-proof applicatie Mijn Zorg App.

Hiervoor heb je een smartphone of tablet nodig of een laptop/desktop met goed werkende camera en microfoon. Daarnaast moet je apparaat verbonden zijn met internet. Om Mijn Zorg App te kunnen gebruiken dient u deze eerst te downloaden op uw telefoon.

Vervolgens kunt u op het video-icoontje klikken in de app. De fysiotherapeut krijgt dan een melding in de app dat u online bent. De fysiotherapeut start nu de videoverbinding op en de behandeling kan beginnen.

De behandeling bestaat uit het controleren van het beloop van de klacht en hoe de oefeningen gaan. Is er sprake van herstel of zijn er zaken die het herstel belemmeren. Door middel van het aanpassen van de adviezen en eventueel de oefenen proberen we het herstel positief te beïnvloeden. Hierdoor zult u uiteindelijk genezen, zonder dat u op de behandelbank bent behandeld.

Alleen op afspraak

Beeldbellen gebeurt alleen op afspraak en wordt erkent als een reguliere behandeling. De therapeut stuurt via je mobiele nummer of mail een bevestiging van de dag en tijd. De bedoeling is dat je op dat moment klaar zit en beschikbaar bent, want verzekeraars beschouwen een beeldbelsessie als een volwaardige therapiebehandeling. Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan wordt de beeldbelsessie vergoed. Heb je geen aanvullende verzekering, dan betaal je de kosten van de beeldbelsessie zelf.

Een paar praktische tips:

– zorg dat je ergens op een rustige plek bent waar je voldoende beweegruimte hebt om bepaalde oefeningen te doen

 

– denk van tevoren vast na over de plek van je telefoon/tablet/pc: kan die ergens tegenaan staan als je zelf bewegingen moet maken

 

– zorg voor voldoende licht in de ruimte

– draag voor zover van toepassing makkelijke kleding