Fysiotherapie Kampen

Maak direct een afspraak

Fytac Fysiotherapie Kampen

Fytac fysiotherapie Kampen is sinds 2014 gevestigd in sportcentrum Argendos, in het centrum van Kampen.

 

We zijn een multidisciplinair centrum met onder andere Fysiotherapie, manuele therapie, Oefentherapie Cesar, Ergotherapie en Diëtetiek.

 

Het voordeel van een multidisciplinair centrum is dat u snel door verschillende disciplines behandeld kunt worden, mocht dit nodig zijn. Bij rugklachten werkt de manuele therapeut bijvoorbeeld samen met de Oefentherapeut Cesar. Zij kan u helpen met uw houding, terwijl de manueel therapeut uw rug behandelt. Hierdoor komt u niet alleen van uw rugpijn af, maar zorgen wij er direct voor dat de kans dat uw klacht weer terug komt veel kleiner is.

 

Bij Fytac Fysiotherapie Kampen behandelen we niet alleen de klacht maar ook de oorzaak. Hierdoor wordt de kans dat uw klacht terugkomt veel kleiner. Wij helpen u hierdoor ook op de langere termijn.

 

Verder beschikken we over moderne onderzoeksapparatuur, zoals echografie. Door middel van echografie kunnen we in uw gewricht kijken en de kwaliteit van spieren, pezen en gewrichtsbanden beoordelen. Hierdoor kunnen we met meer zekerheid de oorzaak van uw klacht vaststellen. We kunnen zien wat er binnenin gebeurt. Echografie is vooral een toegevoegde waarde bij het onderzoek naar schouderklachten en knieklachten.

 

Verderop kunt u zien welke therapeuten in Kampen werkzaam zijn en wordt er meer uitgelegd over de aanwezige disciplines. U kunt hier precies zien voor welke klachten u bij ze terecht kunt

 

Lees dus snel verder of maak direct een afspraak. Wij helpen u graag van uw pijn af.

team fytac fysiotherapie kampen

De volgende behandelaars zijn werkzaam op onze locatie in Kampen

Martin Kielema

manueel therapeut

Rosanne Ligtvoet

Fysiotherapeut

Eddo Wesselink

Eddo Wesselink

Manueel Therapeut

Vera Schoorlemmer

Vera Schoorlemmer

Oefentherapeute

Monique van ’t Oever

Ergotherapeut

Contactgegevens fysiotherapie Kampen

Fytac fysiotherapie Kampen

Boven Nieuwstraat 116
8261 HH Kampen
T: (038) 72 00 910
E: info@fytac.nl

Openingstijden:
Dag Tijd
Maandag 09:00-18:00
Dinsdag 08:00-18:00
Woensdag 08:00-19:00
Donderdag 08:00-18:00
Vrijdag 13:00-18:00
Zaterdag
oefentherapie kampen

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie is het coachen naar gezond en bewust bewegen. Veel klachten worden veroorzaakt door een verkeerde houding.

 

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een ongunstige houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan artrose of Parkinson, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Er wordt uitgegaan van uw eigen bewegingsmogelijkheden en er wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

 

Kenmerkend is dat de oefentherapeut altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

 

Voor klachten aan rug, nek, schouders die een relatie hebben met het bewegingspatroon kunt u terecht bij Vera Schoorlemmer, oefentherapeut Cesar, Master Chronische Ziekten. Zij is bij ons werkzaam op maandag, dinsdag en woensdag.

Daarnaast is zij gespecialiseerd in het behandelen van

 • chronische pijnklachten
 • neurologische aandoeningen waaronder Parkinson en MS
 • kwetsbare ouderen

 

Vergoeding oefentherapie

Oefentherapie Cesar/ Mensendieck wordt vergoed vanuit de aanvullende ziektekostenverzekering. Behandelingen bij kinderen tot 18 jaar worden tot 18x vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna vindt de vergoeding plaats vanuit de aanvullende verzekering van de ouders.

Een behandeling Oefentherapie vindt meestal plaats in de praktijk. Op verzoek van een arts kan deze ook thuis plaatsvinden.

U kunt ook zonder verwijzing bij de Oefentherapeut terecht.

Ergotherapie

Even een boodschap doen, werken in de tuin of de kinderen verzorgen. Vanzelfsprekende handelingen waar we niet bij na hoeven te denken. Maar helaas zijn voor sommige mensen zijn deze activiteiten helemaal niet zo vanzelfsprekend. Door omstandigheden kunnen beperkingen ontstaan, waardoor het bereiden van een maaltijd al een hele opgave kan zijn.

 

Ergotherapie wordt ingezet als u uw gewenste activiteiten niet meer goed kunt uitvoeren. Zo kan het voorkomen dat u uw partner verzorgt en overbelasting dreigt. Ook kan het zijn dat u door pijn of vermoeidheid moeite heeft met huishoudelijke taken. Het kan ook zijn dat u door rugklachten of balansproblemen niet langer kunt fietsen. Maar ergotherapie richt zich ook op acceptatie, inzicht en het volhouden van (geadviseerd) gedrag.

 

De ergotherapeut zoekt samen met u naar manieren om uw dagelijkse handelingen in uw woon- en werkomgeving weer naar tevredenheid uit te kunnen oefenen. Door training en het verstrekken van advies en praktische oefeningen helpt de ergotherapeut u zo zelfstandig mogelijk te functioneren.

 

Vergoeding ergotherapie
Uw onderzoek of behandeling wordt voor maximaal 10 uur per kalenderjaar vergoed vanuit de basisverzekering. Mogelijk heeft u vanuit uw aanvullende verzekering nog recht op extra uren inzet ergotherapie, raadpleeg hiervoor uw polis. U kunt ook zonder verwijzing van uw huisarts of specialist terecht bij de ergotherapeut.

Ergotherapie kampen
dietetiek

Diëtetiek

Op woensdagavond en donderdag kunt u terecht voor Diëtetiek. Zij kan u helpen bij uw streven om af te vallen of om u lekker in uw vel te laten zitten. U kunt onder andere voor de volgende klachten bij haar terecht:

 

 • Overgewicht
 • Hart- en vaatziekten
 • Diabetes Mellitus
 • Maag- en darmklachten
 • Chronische Longaandoeningen (COPD)
 • Ondergewicht
 • Voeding bij kanker
 • Allergieën

 

Ook kunt u hier terecht voor leefstijlprogramma’s om te leren hoe u uw leefstijl kunt aanpassen, waarbij u leert verantwoorde keuzes te maken zodat u uw eigen geluk niet langer in de weg staat.

 

.

Manuele therapie

De manueeltherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van de wervelkolom. Dit betekent dat hij alles weet van de behandeling van nekpijn en rugklachten, maar ook hieraan gerelateerde klachten.

 

Hoofdpijn is bijvoorbeeld een veelvoorkomende klacht die in de meeste gevallen veroorzaakt wordt en in combinatie komt met nekpijn. De manueel therapeut van Fytac Fysiotherapie Kampen is daarom uitstekend in staat om u van uw hoofdpijnklachten af te helpen.

 

Hetzelfde geld voor beenklachten, die veroorzaakt worden door problemen in de rug zoals uitstraling of krachtsverlies.

 

Voor de volgende klachten kunt u terecht bij de Manueeltherapeut:

 • Nekpijn
 • Hoofdpijn
 • Rugklachten
 • Bekkenklachten
 • Heupklachten
 • Beenklachten

 

De manueeltherapeut zal eerst een inventarisatie maken van de bewegelijkheid van uw nek of rug en proberen de knelpunten te identificeren. Vervolgens is hij in staat om deze knelpunten weg te nemen. Dit kan door het gewricht te mobiliseren (bewegen) of manipuleren (kraken). Dit hangt af van de locatie en aard van uw klacht.

Hierdoor is de manueel therapeut zeer goed in staat een vastzittende nek of rug snel weer los te maken.

 

Vergoeding manuele therapie

De manueel therapeutische behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is echter afhankelijk van uw verzekeraar. De meeste verzekeraars vergoeden namelijk maar 9 manueel therapeutische behandelingen.

Raadpleeg uw polis, verzekeraar of de therapeut ten aanzien van de vergoedingen voor manuele therapie.

Manuele therapie
echografie

Echografie

Door middel van echografie zijn wij in staat om het lichaam als het ware aan de binnenkant te bekijken. Op deze manier zijn we goed in staat om de kwaliteit van uw spieren en pezen te beoordelen.

 

Een echo is niets meer dan een geluidsignaal dat het lichaam in gestuurd wordt en weer wordt opgevangen. De computer maakt vervolgens een beeld van het signaal.

 

Echografie is van toegevoegde waarde bij de volgende aandoeningen:

 • Schouderklachten
 • Knieklachten
 • Spierscheuren
 • Peesontstekingen
 • Hielspoor
 • Verkalkingen
 • Slijmbeursontsteking

Een echografisch onderzoek helpt ons in het stellen van de juiste diagnose en bijbehorende behandeling. Het is dan ook van grote toegevoegde waarde.

 

Een echografisch onderzoek bij Fytac fysiotherapie Kampen wordt gerekend als een reguliere fysiotherapeutische behandeling. Hier komen geen aanvullende kosten voor uw bij.

 

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek waarbij gebruik gemaakt wordt van schokgolven die met behulp van de behandelkop nauwkeurig geplaatst kunnen worden op de oorzaak van uw klacht.

 

Klachten die in aanmerking komen voor een behandeling met shockwave therapie zijn onder andere:

 • Peesontstekingen
 • Kalkafzettingen in de pees
 • Hielspoor

Een shockwave behandeling vind altijd plaats in combinatie met een echografisch onderzoek. Eerst wordt door middel van echografie de locatie van de kalk of ontsteking opgespoord. Vervolgens wordt deze locatie gemarkeerd op de huid, waarna de shockwave behandeling wordt gestart.

 

Gemiddeld genomen wordt een shockwave behandeling tussen de 5 en 9 keer herhaald. Een shockwave behandeling wordt gezien als een fysiotherapie behandeling en ook als zodanig vergoed. Er geld wel een eenmalige bijdrage van € 90,-.

 

Momenteel worden de shockwave behandeling uitgevoerd op onze locatie in Genemuiden of op Urk.

Dry Needling

Dry Needling is een therapievorm die gebruik maakt van accupunctuurnaalden voor de behandeling van trigger points. Deze worden ook wel spierknopen genoemd.

 

Spierknopen zijn te voelen als kleine knobbeltje in een spier. Ze bevinden zich in bijna elke spier in je lichaam, maar zijn in de meeste gevallen niet actief. Dat betekent dat ze niet stijf zijn en geen klachten veroorzaken.

 

Door overbelasting of schade aan een spier of pees kan een trigger point echter actief worden. Hierdoor veroorzaakt de triggerpoint pijn en soms ook uitstraling in een arm, been of naar het hoofd.

 

Door middel van Dry Needling wordt er in de actieve knoop geprikt met de acupunctuurnaald. Door de druk die de naald veroorzaakt, wil de knoop zich gaan ontspannen. Dit voelt als een schokje of verkramping van de spier. Hierna voelt u dat de knoop en daarmee de hele spier ontspant.

 

Dry Needling is voor de volgende klachten een goede aanvulling op de reguliere fysiotherapeutische behandeling:

 

 • Nekklachten
 • Schouderklachten
 • Tennisarm
 • Hielspoor
 • Hoofdpijn
 • Acute lage rugklachten

 

Dry Needling is niet geschikt voor de volgende patiënten:

 

 • Zwangere vrouwen
 • Als u korter dan 6 weken geleden bent geopereerd
 • Verminderd immuunsysteem
 • Bloedstollingsziekte

 

Het wel of niet toepassen van Dry Needling gaat altijd in overleg met de fysiotherapeut. Het is uiteindelijk aan u of u het wel of niet doet.

 

Dry Needling is onderdeel van uw reguliere fysiotherapeutische behandeling en neemt geen extra kosten met zich mee.

Dry needling Fytac Fysiotherapie Kampen
orthoXpert

Revalidatie na een nieuwe heup of knie

Fytac fysiotherapie Kampen biedt samen met het Isala ziekenhuis in Zwolle hetrevalidatieprogramma OrthoXpert aan na een nieuw heup- of knieoperatie.

 

Voorafgaand aan de operatie wordt er een zogenaamde 0-meting uitgevoerd. Na 12 en 26 weken wordt deze meting nogmaals herhaald. Tijdens deze metingen worden de kracht en coördinatie in uw benen gemeten. Hierdoor heeft uw fysiotherapeut een goed beeld van uw herstel.

 

De behandeling vindt 2 tot 3 keer per week plaatst onder begeleiding van uw fysiotherapeut. U start met individuele behandelingen en later gaat u over naar een oefengroepje, maar wel met uw eigen op maat gemaakte schema.

 

Het voordeel van de goede samenwerking die wij hebben met Isala is dat we snel overleg kunnen voeren met uw behandelend arts, mocht hier aanleiding toe zijn.

Maak direct een afspraak

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.