Beweegprogramma’s

Fytac biedt preventief beweegprogramma’s aan voor mensen met de diagnose: COPD, Diabetes type2, hartklachten en Obesitas (overgewicht). Het beweegprogramma tegen diabetes type 2 wordt zelfs vergoed door de verzekeraar. U kunt rekenen op de beste begeleiding om aan uw gezondheid te werken.

 

Voor de training heeft u het volgende nodig:

  • Gemakkelijk zittende (sport)kleding
  • Schone sportschoenen
  • Een handdoek

 

Daarnaast hebben wij een verwijzing van uw arts of specialist nodig met daarop vermeld welk soort beweegprogramma en uw aandoening. Indien gewenst informeren wij uw arts persoonlijk.

beweegprogramma
core training

Sportief Afslanken

Het doel van het programma is verantwoord afvallen, maar bovenal het realiseren van een gezonde en actieve levensstijl. U krijgt persoonlijke begeleiding van een professionele fysiotherapeut, diëtiste en gedragscoach.

fit

Sportief Diabeter

U krijgt inzicht in wat er nodig is om een gezonde levensstijl aan te nemen, Hierdoor heeft u vele malen minder kans op lichamelijke/psychische problemen. Het programma zet zich meer in op gedragsverandering dan op afslanken.

doorlopen

Beweegprogramma COPD

Mensen met COPD worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. De therapeut begint met een gesprek en neemt een aantal tests af. Hierdoor kan u een programma op maat worden aangeboden.

Fit vrij

Beweegprogramma Hart

Dit beweegprogramma is bedoeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Het programma duurt 3 maanden en is opgesplitst in twee fasen. De 1e fase vindt plaats in een groep, waarna er in fase 2 wordt afgebouwd naar zelfstandigheid.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.