Sportief afslanken

Wat is sportief afslanken?

Fytac verzorgt elk voor- en najaar de beweegprogramma’s ‘Sportief afslanken’ en ‘Sportief Diabeter’ op onze locaties in Genemuiden en Urk. Het beweegprogramma houdt in, dat u 12 weken onder begeleiding van een fysiotherapeut, diëtiste en gedragscoach werkt aan uw leefstijl en voedingspatroon. Heeft u Diabetes Mellitus type II? Dan is het beweegprogramma mogelijk gratis voor u! Informeer hiervoor bij uw verzekeraar.

 

Sportief Afslanken & Sportief Diabeter zijn groepsprogramma’s waarbij het verbeteren van uw leefstijl centraal staat. Er wordt een combinatie gemaakt van oefeningen en training in ons Fysiosportcentrum enerzijds en begeleiding van de diëtiste anderzijds. Doordat u met mensen traint die dezelfde doelstellingen nastreven ondervindt u steun bij uw inspanningen.

 

We beginnen altijd rustig met een combinatie van vrije oefeningen en cardiofitness om uw figuur te corrigeren én zoveel mogelijk calorieën weg te trainen. Gedurende het traject wordt een ieder uitgedaagd om geleidelijk steeds iets meer uit zichzelf te halen. U zult dus ondersteund worden in de oefenzaal, maar ook aanbevelingen krijgen om uw leefstijl op de lange termijn blijvend te verbeteren.

beweegprogramma
Sportfysiotherapie

Welk doel heeft dit beweegprogramma?

Het doel van het programma is verantwoord afvallen, maar bovenal het realiseren van een gezonde en actieve levensstijl. U krijgt persoonlijke begeleiding van een professionele fysiotherapeut, diëtiste en gedragscoach. Deze combinatie verschaft u inzicht in wat er voor u nodig is om uw ongezonde levensstijl aan te pakken, waardoor u vele malen minder kans heeft op lichamelijke en psychische problemen. Het programma zet zich meer in op gedragsverandering, dan op afslanken. Zo houdt u het afslanken langer vol en heeft u minder kans op het welbekende jojo effect. Dit betekent dan ook dat u er na het programma van 12 weken nog niet bent!

 

In de loop van het programma zullen wij u stimuleren en begeleiden bij het kiezen van een geschikte beweegactiviteit die bij u past. Sommige deelnemers kiezen voor een fysiosportgroep of fitnessabonnement. Anderen gaan juist zwemmen, wandelen, fietsen of sluiten zich aan bij een sportvereniging.

 

Naast het fysieke gedeelte wordt er in de programma’s ook veel aandacht besteed aan informatieverstrekking, bewustwording van leefstijl, bewustwording van verandering en leren respecteren van grenzen. De programma’s zijn multidisciplinair, wat inhoudt dat we samenwerken met een diëtiste (3 contactmomenten waarvan 3 keer groep en 3 keer individueel) en een gedragscoach (1-2 contactmomenten). Tijdens zogenoemde coachinggesprekken worden de voortgang en knelpunten besproken en de beweeg- en voedingsdoelen bepaald. Aan de hand van deze gesprekken bepalen deelnemer en begeleider samen het te volgen traject.

 

Om in aanmerking te komen voor een beweegprogramma moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Uw eigen motivatie om uw leefstijl te veranderen moet voorop staan!
  • Uw BMI moet boven de 30 zijn en/of u heeft DM type II.
  • U moet fysiek in staat zijn om tweemaal per week een oefenprogramma van 90 minuten te volbrengen.

Vergoeding?

het beweegprogramma sportief afslanken komt helaas niet meer in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over de kosten en/of opgave kunt u contact met Fytac opnemen via info@fytac.nl of bel naar 0527-729910.

Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond!

body training

Voor het beweegprogramma kunt u terecht bij:

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.