Sportief diabeter

Wat is sportief diabeter?

Fytac verzorgt in elk voorjaar en najaar het beweegprogramma ‘Sportief Diabeter’ op onze locaties te Genemuiden, Meppel en op Urk.  Het beweegprogramma houdt in dat u twaalf weken onder begeleiding van een therapeut, diëtiste en evt. aangevuld met een gedragscoach werkt aan uw leefstijl en uw voedingspatroon. Heeft u Diabetes Mellitus type II? Dan is het beweegprogramma mogelijk gratis voor u! Informeer hiervoor bij uw zorgverzekeraar.

 

Sportief Afslanken & Sportief Diabeter zijn groepsprogramma’s waarbij het verbeteren van uw leefstijl centraal staat. Er wordt een combinatie gemaakt van oefeningen en training in ons Fysiosportcentrum enerzijds en begeleiding van de diëtiste anderzijds. Doordat u met mensen traint die dezelfde doelstellingen nastreven ondervindt u steun bij uw inspanningen.

 

Er zal rustig worden begonnen met een combinatie van vrije oefeningen en cardiofitness om uw figuur te corrigeren én zoveel mogelijk calorieën weg te trainen. Gedurende het traject wordt een ieder uitgedaagd om geleidelijk steeds iets meer uit zichzelf te halen. U zult dus ondersteund worden in de oefenzaal, maar ook aanbevelingen krijgen om uw leefstijl op de lange termijn blijvend te verbeteren.

beweegprogramma
doorlopen

Doel van het programma

Het doel van het programma is verantwoord afvallen, maar bovenal een gezonde en actieve levensstijl krijgen. U krijgt persoonlijke begeleiding van een professionele fysiotherapeut, diëtiste en gedragscoach. Door deze combinatie krijgt u inzicht wat er voor nodig is om uw ongezonde levensstijl aan te pakken naar een gezonder patroon, waardoor u vele malen minder kans heeft op lichamelijke/psychische problemen. Het programma zet zich meer in op gedragsverandering dan op afslanken. Zo houdt u het afslanken langer vol en heeft u minder kans op het welbekende jojo effect. Dit betekent dan ook dat u er na het programma van 12 weken nog niet bent!

 

In de loop van het programma zullen wij u stimuleren en begeleiden bij het kiezen van een geschikte beweegactiviteit die bij u past. Sommige deelnemers kiezen voor een fysiosportgroep, fitnessabonnement, gaan zwemmen, wandelen, fietsen of sluiten zich aan bij bijvoorbeeld een sportvereniging.

 

Naast het fysieke gedeelte wordt er in de programma’s ook veel aandacht besteed aan informatieverstrekking, bewustwording van leefstijl, bewustwording van verandering en leren respecteren van grenzen. De programma’s zijn multidisciplinair, wat inhoudt dat we samenwerken met een diëtiste (3 contactmomenten waarvan 3 keer groep en 3 keer individueel) en een gedragscoach (1-2 contactmomenten). Tijdens zogenoemde coaching gesprekken wordt de voortgang en knelpunten besproken en de beweeg- en voedingsdoelen bepaald. Aan de hand van deze gesprekken bepalen deelnemer en begeleider samen het te volgen traject.

 

Om in aanmerking te komen voor een beweegprogramma moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Uw eigen motivatie om uw leefstijl te veranderen moet voorop staan!
  • Uw BMI moet boven de 30 zijn en/of u heeft DM type II.
  • U moet fysiek in staat zijn om tweemaal per week een oefenprogramma van 90 minuten te volbrengen.

Vergoeding?

Het volgen van een beweegprogramma kan voor u zelfs geheel gratis zijn! Dit hangt af van uw aanvullende verzekering. Neem contact op met uw zorgverzekeraar om na te gaan hoeveel u vergoedt krijgt. U kunt met vragen over vergoedingen van het beweegprogramma ook terecht bij onze administratie. Om deel te kunnen nemen aan het beweegprogramma moet u voldoen aan bovenstaande voorwaarden én heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact met Fytac opnemen via info@fytac.nl of 038-3856999.

Bewegen is belangrijk, houdt uzelf gezond!

fit

Voor dit beweegprogramma kunt u terecht bij:

Brenda Korf-de Vries

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.