Hydrotherapie

Zwembad “Bestevaer” is in samenwerking met Fytac Genemuiden binnen de gemeente Zwartewaterland, gestart met therapiezwemmen.

Voor wie is hydrotherapie geschikt?

Mensen met reuma, slijtage of gewrichtspijnen, hebben baat bij bewegen en het uitvoeren van specifieke oefeningen in verwarmd water. In het ondiepe gedeelte van het bad worden de verschillende lichaamsoefeningen uitgevoerd. U hoeft dus niet te kunnen zwemmen.

 

Hydrotherapie maakt het bewegen met gewrichtsklachten makkelijker. De opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent, helpt spieren en gewrichten mee met het bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat hydrotherapie werkelijk kan worden geassocieerd met de verbetering van diverse reumatologische klachten.

 

Andere aandoeningen komen voor vergoeding in aanmerking: fybromyalgie, osteoporose en artrose. Vergoeding is mogelijk via de zorgverzekeraar. Voorwaarde is een eenmalige medische indicatie van de huisarts.

hydrotherapie
hydrotherapie

Zwembad Bestevaer

Het zwembad “Bestevaer” beschikt over twee baden. Een wedstrijdbad met een watertemperatuur van 29°C en een ondiep bad van 31°C. Beiden zijn geschikt voor het uitoefenen van diverse lichaamsoefeningen. De boventemperatuur is 32°C, waardoor de gevoelstemperatuur boven water warm aanvoelt. Daarnaast is zwembad “Bestevaer” zeer toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

De lessen zijn iedere maandag van 10.30 uur tot 11.00 uur.

Voor therapiezwemmen kunt u terecht bij:

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.