Sportfysiotherapie

Voor alle soorten sporters biedt Fytac passende sportfysiotherapieën. Bent u een beginnende, ervaren of geblesseerde sporter? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk of een sportmedische afdeling van het ziekenhuis. Steeds vaker is hij werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven.

oefentherapie
Sportfysiotherapie fytac

Ervaren sporters

U sport al geruime tijd, maar u bent op zoek naar een uitdaging, zoals het lopen van een marathon of meedoen aan de Alpe D’Huzes. Wij helpen u graag bij het behalen van deze doelen middels een passende aanpak. Arbeid-rust verhoudingen en intensiteit stemmen we individueel af, waardoor iedere sporter het maximale uit zichzelf kan halen.

Geblesseerde sporters

En natuurlijk wanneer u als sporter geblesseerd bent, kunnen wij u optimaal begeleiden. We zullen er alles aan doen om u zo spoedig mogelijk weer op uw oude niveau te brengen. Daarnaast geven we advies wat u in de tussentijd kunt doen om in conditie te blijven. Wij zijn pas tevreden wanneer u vol zelfvertrouwen weer uw sport kunt uitoefenen.

Manuele therapie

Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij:

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.