Oefentherapie

Oefentherapeuten

De Oefentherapeut Cesar/Mensendieck is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Oefentherapie Cesar-Mensendieck is een paramedische behandelmethode gericht op het behandelen van klachten op het gebied van houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Kenmerkend voor Oefentherapie C/M is dat de oefentherapeut bij een klacht altijd kijkt naar de gehele houding en het complete beweeggedrag. Kortom: de oorzaak van de klacht wordt structureel aangepakt, zodat die verdwijnt, vermindert en/of voorkomen kan worden.

 

Er zijn oefentherapeuten werkzaam op onze locatie Genemuiden, Henriëtte Felix en locatie Kampen Vera Schoorlemmer, Master Chronische Ziekten.

oefentherapie kampen
oefentherapie

Verwijzing of direct een afspraak maken

Oefentherapie kan plaatsvinden op verwijzing van een huisarts, specialist en via directe toegang oefentherapie (DTO).
U kunt zonder verwijzing van een arts bij de oefentherapeut terecht. Waneer u zonder verwijsbrief komt, vindt er tijdens de eerste afspraak een DTO-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u aan het juiste adres bent.

 

Zorgverzekering

Oefentherapie wordt in de meeste gevallen helemaal of gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van het aanvullende ziektekosten pakket wat u bent aangegaan. Wij hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.

Specialisaties

Specialisaties in Kampen
Kwetsbare Ouderen
Problemen met balans, kracht en uithoudingsvermogen zijn veelgehoorde klachten van ouderen. Met behulp van Oefentherapie kunnen deze problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en aangepakt. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren en/of behouden van balans, kracht en conditie. Belangrijk aspecten bijvoorbeeld ten aanzien van het behouden of herkrijgen van de zelfredzaamheid in huis na een ziekte of operatie.

 

Parkinson
In veel gevallen heeft de ziekte van Parkinson grote gevolgen voor het dagelijks functioneren van de patiënt. Vaak doet deze patiënt een beroep op meerdere zorgverleners. Zorgverleners die zijn aangesloten bij het landelijk netwerk ParkinsonNet hebben regelmatig multidisciplinair overleg en volgen regelmatig scholing. Daardoor staan zij in voor goede kwaliteit van zorg. De praktijk Oefentherapie Kampen is aangesloten bij het ParkinsonNet.

 

Chronische Pijn
Pijn is een waarschuwing van het lichaam dat er iets niet goed is. Wanneer pijn langer dan drie maanden bestaat, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is, spreken we van chronische pijn. In samenwerking met revalidatie artsen is er een geprotocolleerde behandelwijze ontwikkelt voor mensen met chronische pijn. Het doel is dat de patiënt weer grip op zijn leven krijgt en de pijn niet meer als leidend ervaart. De praktijk Oefentherapie Kampen is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn.

Voor meer informatie kijk dan op mijn site: www.oefentherapiekampen.nl

 

Specialisatie in Genemuiden

18 jaar werk ik, Henriëtte Felix, met plezier als oefentherapeut. Sinds 2013 ben ik geregistreerd bekkenoefentherapeut.
Graag help ik u verder wanneer u hulp zoekt bij bekkenpijn of bekkenbodemproblemen.
Ook help ik kinderen met plas- en poepproblemen. Heeft u vragen of wilt u informatie? Dan hoor ik graag van u.
(Kijkt u ook op mijn site: www.felixoefentherapie.nl of www.pelvic.nl)

personal training

Voor oefentherapie kunt u terecht bij:

Henriëtte Felix

Henriette Felix

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.