Podotherapie

Wat is podotherapie?

Allerlei problemen in uw lichaam komen mogelijk voort uit uw voeten. Wij helpen u daarom niet alleen met voetproblemen, maar ook bij klachten die uit een afwijkend functioneren van uw voeten kunnen voortkomen. Denkt u hierbij aan enkel-, knie-, heup- en lage rugklachten.

De eerste keer onderzoekt de podotherapeut van Innofeet wat uw klachten zijn, waarom ze daar ontstaan en vooral op welke manier we dit kunnen verhelpen. We beschikken over een breed scala aan behandelmethodes waardoor er voor elk voet(gerelateerd) probleem naar een passende oplossing gezocht wordt, afgestemd op uw persoonlijke klachten.

Heeft u specifieke voet(gerelateerde) problemen bij het uitvoeren van uw sport of heeft u diabetes? Bij ons werken diverse podotherapeuten die specialist zijn op één van deze gebieden. Zij vallen op door hun ervaring en kennis. Innofeet is elke woensdag aanwezig op onze locatie in Genemuiden.

Op Urk werken wij samen met Voetencentrum Wender, welke zich bevind op de locatie De Noord.

podotherapie
podotherapeut

Wat is een podotherapeut?

Een podotherapeut is een paramedicus en dé specialist van de voet in relatie tot het gehele lichaam. Deze kennis krijgt hij door de 4 jarige HBO-opleiding podotherapie.

 

Een podotherapeut is de enige voetspecialist in Nederland welke door de wet wordt beschermd. Dit vormt een belangrijk verschil met een podoloog. Podoloog is namelijk een vrij beroep en valt niet onder de strenge regels van de wet BIG en heeft geen paramedische erkenning. De wet BIG waakt over onze (voet)zorg wat betekent dat u de garantie heeft dat we werken volgens strakke regels rondom gezondheid, hygiëne en scholing.

 

Bij onze podotherapeuten kunt u sinds 1 augustus 2011 (na de cursus Directe Toegankelijkheid Podotherapie van de NVvP) terecht zonder verwijzing van uw huisarts of specialist. Mocht u wel een verwijzing hebben, neemt u deze dan mee naar uw afspraak met de podotherapeut.

Voor welke klachten kan ik bij de podotherapeut terecht?

Wij helpen u niet alleen met voetproblemen maar ook bij klachten die uit een afwijkend functioneren van de voeten kunnen voortkomen. Denkt u hierbij aan enkel-, knie-, heup- en lage rugklachten.

Veel geziene problemen zijn:

 

  •  Huidproblemen zoals, overmatig eelt of likdoorns
  •  Nagelproblemen zoals, schimmelnagels, ingegroeide nagels en pijnlijke nagels
  •  Standsafwijkingen van tenen zoals, klauwtenen en hamertenen
  •  Standsafwijkingen van voeten zoals, overmatige hol- en platvoeten
  •  Specifieke voetproblemen bij kinderen, 50+’ers, sporters en diabetes mellitus
  •  Overbelastingsklachten
  •  Vermoeidheidsklachten
  •  Klachten als gevolg van niet juist passend schoeisel
  •  Klachten aan enkel, knie, heup en rug als gevolg van een verkeerde stand van uw voeten of afwijkend looppatroon

Maak nu een afspraak door te bellen met: 088 – 031 3000

hamerteen behandeling

Voor podotherapie kunt u terecht bij:

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Neem dan gerust contact op met een van onze Fytac locaties.